Mälarhöjdens IP 1
12 juni 2016
16:00

Referat: Mälarhöjden IK Fotboll - Västerhaninge IF

Andra segern i rad. Västerhaninge klättrar i tabellen. Matchen var lite av en vågdelare antingen skulle man ligga kvar i nedre regionerna eller kunna börja snegla uppåt i tabellen.
Västerhaninge inledde matchen bäst och hade full kontroll på matchen. Ibbe fick ganska tidigt ett jätteläge men det har gått troll i Ibbes målskytte den senaste tiden, bollen rätt på keepern. Efter tjugofem minuter började Västerhaninge tappa spelet. Började spela svårt och en massa onödiga bolltapp i mitten. I den 35:e kommer ledningsmålet till Mälarhöjden ett hårt skott som går över Thomas in i mål. Inte mycket att säga om det men vid tre tillfällen hade Västerhainge kunnat spela sig ur situationen istället bjuder laget på målchansen. Efter det överraskande målet tar Västerhaninge över spelet igen men Mälarhöjden håller ledningen i halvlek.

Andra halvlek nu tar Västerhaninge över än mer Ibbe Jusu på högerkanten löper förbi sin försvarare gång på gång. Västerhaninge uppträder mer aggressivt och därigenom vinner Adam bollen från pressade Mälarhöjdenförsvarare och dunkar in kvitteringen, så rättvist.
Sju minuter senare i den 61:a kommer ledningsmålet för Västerhaninge. Ibbe Jusu kommer runt på högerkanten in med bollen där Ibbe får kontroll över den, vänder bort sin försvarare och stänker dit bollen. Så härligt att Ibbe får dit bollen, måltorkan är över !!
I den 66:e ett mönsteranfall som avslutas med att Vedran kommer runt, men försvararen drar i Vedran som gör allt för att stå upp, domaren avvaktar först men blåser sedan för en solklar straff. Vedran bör hyllas för att han gjorde allt för att stå upp och inte bara slänga sig som så många gör i liknande situationer. Fram stegar Nille och sätter dit 1-3. Västerhaninge har nu full kontroll och bör även göra 1-4 men för det här laget skall det alltid bli spännande in i det sista. Västerhaninge bjuder verkligen på en reducering när det är några få minuter kvar. En hög boll ingen reaktion av målvakt eller försvar. Mälarhöjdenspelaren hinner upp bollen vid kortlinjen spelar in en ganska dålig boll, men passiviteten gör att en motståndare kan peta in bollen under Thomas.
Mälarhöjden får en riktigt bra chans i slutsekunder men där revanscherar sig Thomas och kommer ut och gör sig stor.

Sammanfattningsvis: Skönt med tre poäng. Stabilt spel massor med målchanser, onödigt att det blev spännande.